Австралійський журналіст Нік Віггінс (Nick Wiggins) помітив біля одного з будинків птаху, яка застигла біля дзеркального вікна і не реагує на те, що відбувається навколо. Користувачі Twitter припустили, що в такі моменти представник пернатих усвідомлює тлінність буття.

Птах прилітає до будівлі не вперше. Представник товариства з охорони дикої природи Австралії навіть повісив оголошення поруч з улюбленим місцем пташки: "Я австралійський лежень. Я в порядку. Я просто люблю витріщатися на своє відображення у вікні".

Деяким користувачам здалося, що у австралійського лежня екзистенційна криза, і вони поспівчували птаху. Інші припустили, що птах страждає нарцисизмом. "Нарцис від світу птахів", - охарактеризувала представника пернатих колега автора фото.

А от захисники тварин пояснили поведінку птаха звичайною цікавістю.

"Птах веде в основному нічний спосіб життя і він просто захоплюється, розглядаючи своє відображення в дзеркалі вдень", - пояснив представник організації.

Він зазначив, що так чинять не тільки лежні. Подібна поведінка характерна, наприклад, для ворон.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

До слова, "лежень" - перелітний птах ряду журавлеподібних. В Україні гніздиться переважно в степовій зоні.

Як повідомляв сайт Знай.ua, у німецькому заповіднику народився райський птах. Пташеня стало справжньою сенсацією для спільноти європейських орнітологів.