Напередодні "третьої річниці приєднання" Криму до Росії депутат Держдуми, колишній "прокурор" Криму Наталія Поклонська виголосила в парламенті промову, в якій оспівала "досягнення" президента країни-агресора Володимира Путіна.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Як зазначила вона, тоді, в 2014 році, кримчани з нетерпінням чекали слів "Ми разом від Далекого Сходу до Калінінграду", які з завмирання серця почули під час звернення Путіна, зробленого після так званого референдуму.

"Скажу без зайвої скромності, що російський Крим і Севастополь, вся неосяжна, величезна Росія, всі ми відчуваємо таку гордість за нашого президента, якій заздрять в інших країнах. Настане час, і навіть найжорстокіші критики будуть змушені визнати: Крим і Севастополь — це Росія. Разом, безальтернативно і назавжди", - підкреслила Поклонська.

За її словами, древній Херсонес став місцем хрещення "неподільних братніх народів", а Росію, Україну і Білорусь вона порівняла зі Святою Трійцею.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Депутат Держдуми нагадала, що кримчани "законно реалізували своє право на самовизначення". А санкції Заходу, у зв'язку з анексією Криму і агресією Росії на Донбасі викликані лише заздрістю і злістю, тому що вони так не можуть.

Поклонська підкреслила, що РФ, відбираючи в України Крим, керувалася "совістю і захищала батьківщину і пам'ять загиблих за Росію".

Вона також зазначила, що під час революції на Майдані з "беркутівцями", які "захищали конституційний лад" жорстоко обійшлися: стріляли, били, не надавали медичну допомогу, намагалися змусити стати на коліна перед лжевождями.

"На жаль, не всі хлопці повернулися додому в Крим живими, але і на коліна не встали — зберегли честь мундира, на відміну від служителів закону в Україні, які досі мовчать, не помічаючи масових вбивств людей, дітей і людей похилого віку на сході своєї країни", - заявила вона.

За словами Поклонської, символічно, що "возз'єднання Криму і Севастополя з Росією" відбулося в рік Сергія Радонезького, збирача землі Руської. А найбільш важливі документи підписані в День святителя Луки Кримського, 18 березня.

"Ніхто не зможе заперечити, що відновлення історичної справедливості сталося завдяки високим моральним цілям, нашій вірі. Завдяки твердій волі нашого президента і всенародної підтримки росіян. Якими б не були різними позиції та ставлення до історії, ми сьогодні разом продовжуємо її писати. І не з чистого аркуша, шановні колеги, а з того, що зроблено нашими предками. І мета у нас одна повинна бути — процвітаюча Росія", - заявила вона і привітала колег з "перемогою, з днем возз'єднання Криму і Севастополя з Росією, а кримчан з поверненням додому, на батьківщину".

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", ватажки "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький приїхали в Крим відзначати "річницю возз'єднання".