У Російській федерації адміністрації регіонів створюють структури з оперативного реагування на протести та відстеження громадянської активності.

Про це повідомляє "Независимая газета", із посиланням на свої джерела.

"За словами російських експертів, хоча на даний момент рівень протестних настроїв в РФ знаходиться на мінімумі, але продовження кризових явищ може швидко змінити ситуацію вже восени", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кремль готує відповідь на блокування своїх активів за кордоном

Головне завдання структур - моніторинг протестної активності на стадіях її зародження.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Згідно інформації, невдоволення, що з'являються, російська влада намагається відразу ж "гасити" - через прямі контакти з їх організаторами або через створення різного роду робочих груп.

За словами експертів, створення подібних команд "швидкого реагування" означають побоювання влади, що поточна протестна апатія скоро закінчиться.

Нагадаємо, криза в Росії найсильніше вдарила саме по регіональним бюджетам.

"У зв'язку з падінням економіки і рівня життя невдоволення населення може проявитися скрізь. Прогнозуються так звані трудові протести, пов'язані з невиплатою зарплат, скороченнями лікарів тощо", - сказав співробітник дослідницької організації Левада-Центр Денис Волков.

Він додав, що потенційно вони швидко політизуються. Таким чином, створення моніторингових структур на чолі з силовиками, вказує, що влада до цього заздалегідь готується.

Костянтин Калачов, глава Політичної експертної групи вважає, що всі обласні адміністрації РФ прораховують варіанти реакції на протести і розробляють сценарії, як їх швидко нейтралізувати.

"Ось і кинулися створювати штаби, щоб спробувати підготуватися заздалегідь", - повідомив перший віце-президент Центру політичних технологій Олексій Макаркін.