Поліція Пекіна розігнала іноземних учасників рекламної акції, які ходили по місту в костюмах спартанців. Захід був влаштований фірмою з доставки їжі і розцінений правоохоронцями як "порушення громадського порядку".

Про це повідомляє The Guardian.

"Перехожі кинулися фотографувати цих чоловіків. Людей зібралося так багато, що їхня кількість стала тривожним сигналом для місцевої влади", - йдеться в газеті China Daily.

Моделі в костюмах спартанців отримали кілька попереджень від поліції, проте ніяк на них не відреагували. Після цього правоохоронцями було прийнято рішення перейти в наступ і розігнати глядачів і самих порушників спокою.

Читайте також: Гітлер, кіт і оголені зади: незвичні шахові фігури (фото)

На декількох кадрах, опублікованих у ЗМІ видно, як поліцейські повалили двох учасників рекламної акції на землю і скрутили їм за спиною руки. Деякі з них були взяті під варту, проте кількість затриманих не уточнюється.

"Красиві спартанські воїни намагалися захопити китайську столицю, але через п'ять секунд здобули поразки в сутичці з нашою доблесною поліцією", - пожартував один зі свідків того, що відбувалося.

Підконтрольні державі ЗМІ висвітлили подію більш холоднокровно і повідомили, що "всі бажаючі провести в Китаї парад повинні заздалегідь отримати дозвіл від влади".