Швеція заявляє, що знайшла біля своїх берегів затонулий російський підводний човен з шістьма тілами екіпажа.

Відео затонулої субмарини показали у всіх новинах місцевих телеканалів. На ньому підводний човен жовтого кольору, російського виробництва. Його знайшли за півтора морських милі від узбережжя Швеції на дні Балтійського моря.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як інформують фахівці, які досліджували човен, у нього немає видимих пошкоджень, він повністю задраєний. За словами водолазів приватної фірми Оcean X Team, які виявили затонуле судно, усередині субмарини можуть бути тіла членів екіпажа. На її борту могло перебувати 3-6 людей. Скільки часу вона лежала на дні моря, поки не відомо.

Це сучасна модель міні-субмарини, її розмір 20 метрів у довжину та 3 метри завширшки. А на корпусі видно російські букви.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Охоплений пожежею російський підводний човен вирішили затопити

Нагадаємо, у жовтні 2014-го року військово-морські сили Швеції заявили, що перехопили радіопередачу неопізнаного підводного човна у своїх територіальних водах. Тоді шведська берегова оборона повідомляли, що це був сигнал лиха з російської субмарини, адресований на базу до Калінінграда.

Протягом декількох днів тривала операцію з пошуку цього об'єкта Але Міноборони Росії до останнього заперечувало крах свого човна біля берегів Швеції.

Російські експерти переконують, що знайдена міні-субмарина - це російська підлодка "Сом", що затонула під час Першої світової війни.