Видатки на навчання німецької армії у цьому році збільшаться на 20 мільйонів євро.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle, посилаючись на представника Міністерства оборони Німеччини.

Бундесвер скорочує участь у закордонних місіях. Проте при цьому він нарощує участь у військових навчаннях, що проходять у Східній Європі.

Зокрема, у поточному році видатки для цих цілей збільшили з 70 до 90 мільйонів євро.

У 2015 році у спільних міжнародних військових навчаннях задіяли 154 тисячі німецьких військовослужбовців. Це менше, ніж у минулому році, але ця кількість вдвічі більше, ніж цей показник в 2013.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Це випливає з відповіді міноборони Німеччини на офіційний запит фракції "Лівої партії". При цьому основна увага приділяється не тільки безпосередньо навчанню солдатів.

Читайте також: Фінляндія готується до вторгнення "зелених чоловічків"

Нарощування участі німецьких військових в маневрах покликані стати застережним сигналом для Росії. Зокрема, проведення 16 навчань у Польщі та країнах Балтії. В них задіяли 4400 військовослужбовців.

Нагадаємо, найбільші навчання НАТО цього року Trident Juncture відбудуться в Південно-Східній Європі. Вони пройдуть з 28 вересня по 16 жовтня. В маневрах візьмуть участь понад 30 тисяч солдатів з 35 держав.