Іран не допустить до перевірки своїх ядерних об'єктів інспекторів із США і Канади.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Ааракчі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Американські та канадські інспектори не можуть направлятися в Іран. В угоді щодо іранської ядерної програми згадується, що інспектори повинні представляти країни, у яких з Ісламською Республікою Іран встановлені дипломатичні відносини ", - підкреслив Ааракчі.

Він додав, що інспектори з МАГАТЕ, організації для розвитку співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії, не отримають доступу до військових документам країни.

Рада Безпеки ООН 20 липня схвалила угоду, спрямовану на обмеження ядерної програми Ірану. В обмін на це з країни обіцяють зняти санкцій.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Через десять років у разі виконання Іраном умов ядерного угоди всі обмеження і умови, що містяться в даній резолюції ООН, припинять свою дію.

Читайте також: Іран відмовився купувати російські літаки

У переговорах з Іраном брали участь США, Росія, Китай, Великобританія, Франція, Німеччина і Європейський союз. Вони заявили, що після закінчення терміну дії резолюції в 2025 році вони спробують продовжити дію механізму, що дозволяє відновити санкції, ще на п'ять років.

Нагадаємо, верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні офіційно оголосила про досягнення домовленості про згортання ядерної програми між Іраном і "шісткою" на переговорах у Відні.