Адвокат вдови Олександра Литвиненка, отруєного у Лондоні полонієм, звинуватив у замовленні цього вбивства президента РФ Володимира Путіна.

Адвокат Бен Еммерсон заявив також, що російська влада неодноразово перешкоджала розслідуванню та намагалася вплинути на нього, повідомляє Радіо Свобода.

На суді у Лондоні адвокат Марини Литвиненко звернув увагу на те, що її чоловік збирався викрити зв'язки президента РФ з організованою злочинністю, тому спочатку був названий ворогом держави, а потім ліквідований.

Речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков в свою чергу заявляв, що Кремль не довіряє британському суду, адже звинувачення у бік російської влади "звучали ще до розслідування".

Читайте також: Росія брала участь у вбивстві Литвиненка - юрист Скотленд-Ярду

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Натомість представник лондонської поліції Річард Горуелл також вказує на причетність до вбивства Кремля. У виконанні злочину він звинуватив колишнього співробітника ФСБ, нині депутата Держдуми Росії, Андрія Лугового і російського підприємця Дмитра Ковтуна.

Олександр Литвиненко був отруєний радіоактивним полонієм 1 листопада 2006 і помер в лікарні через три тижні. Розслідування його смерті розпочалось у Лондоні у січні цього року. Олександр Литвиненко – колишній радянський, а потім російський спецслужбіст, в останні роки життя був критиком Кремля. Перед смертю у своєму отруєнні звинуватив особисто Володимира Путіна та кремлівські спецслужби.