Військовослужбовці Канади будуть приймати участь у маневрах НАТО в Східній Європі до червня наступного року.

Про це повідомив прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, передає "УНІАН".

Відповідне рішення прийняли у зв'язку з російською агресією, які досі триває проти України.

"Канада, як і раніше, чітка у своєму прагненні продовжувати роботу по зміцненню стабільності та безпеки в Центральній і Східній Європі", - наголошується в документі.

В Європі з весни минулого року постійно присутні кілька сотень військовослужбовців сухопутних військ Канади. Також тут базується і невелике угруповання винищувачів F-18.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Зміна ролей: українці вчать американців військовій справі

Крім того, в операціях НАТО з патрулювання вод східної Атлантики і Середземного моря регулярно беруть участь фрегати канадських військово-морських сил. Зокрема, в даний час тут на бойовому чергуванні перебуває фрегат "Вінніпег".

Нагадаємо, раніше країни Балтії попросили НАТО посилити захист у зв'язку з можливою російською загрозою. Восени поточного року в Латвії розпочнеться розміщення американського важкого озброєння. Командувач Національними збройними силами Латвії Раймондс Граубе обговорював терміни розміщення озброєнь з американськими колегами під час свого візиту до США.