Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що його країна надала данні, які допоможуть у розслідуванні падіння малайзійського Боїнгу на Донеччині. На його думку, деякі країни світу заважають об'єктивному розслідуванню трагедії.

В інтерв'ю сінгапурському телеканалу Channel News Asia Лавров розповів, що Росія надала Раді безпеки ООН данні радіолокаційної станції в Ростовській області, яка відстежувала небо в момент катастрофи авіалайнера. Також він звинуватив уряд Штатів у намаганні надати данні зі супутника, які так і не були представлені.

"Ми кілька разів пропонували, щоб Рада безпеки розглянула імплементацію резолюції і закликала усіх до її суворого дотримання. На жаль, ці пропозиції були заблоковані Радою Безпеки. Все це було заблоковано тими самими країнами, які зараз наполягають на створенні трибуналу", - заявив Лавров.

Читайте також: Автокатастрофа у Росії: 16 загиблих, 21 поранений, 40 затиснуто в уламках (фото)

Також міністр РФ запевнив, що Україна просила надати данні записів переговорів авіадиспетчерів з літаками в районі інциденту, але так і не використала їх. Лавров запевнив, що Росія бажає справедливості у рішенні щодо винуватців у трагедії, але деякі країни, на його думку, звинуваченнями на адресу РФ реалізують свої політичні інтереси.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще