82-річного батька російського політичного втікача Михайла Ходорковського Бориса викликали на допит до суду в якості свідка. Повістка прийшла до ліцею для дітей сиріт "Підмосковний", який заснували батьки Ходорковського.

30 червня російський суд розпочав справу щодо вбивства у 1998 році мера Нафтоюганська Володимира Петухова. Михайло Ходорковський вважається причетним до скоєння злочину. Слідчий Буртов наполіг на допиті батька бізнесмена. Слухання призначено на 6 серпня.

"Однак час, місце і перший свідок, якого викликали на допит, показують, що серйозно займатися розслідуванням справи Петухова ніхто не планує, справжнього вбивцю знайти завдання не стоїть вже 12 років. Абсолютно невинна людина сидить за нескоєний нею злочин. Таким чином, єдине завдання , яку ставить перед собою суд - чинити тиск на Михайла Ходорковського і його сім'ю", - повідомляє офіційний сайт Михайла Ходорковського.

Читайте також: У Росії ініціюють трибунал по бомбардуванням Хоросіми і Нагасакі

Нагадаємо, зараз Михайло Ходорковський разом зі своєю родиною мешкає у Швейцарії. Його відсутність у Росії пов'язана із політичними переслідуваннями.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще