Водій, який перевозив 1,5 тонни томатів через білорусько-російський кордон, дізнавшись про їх можливе знищення, викрав автомобіль з продукцією і повернувся назад на територію Білорусії

Про це говориться в повідомленні Россільгоспнагляду.

Ситуація сталася на білорусько-російському адміністративному кордоні в селі Долосци Себежскій району Псковської області.

Півтори тонни томатів прибули без фітосанітарного сертифіката. При огляді продукції було встановлено відсутність маркування на упаковці, виявлені сліди зриву етикеток.

Читайте також: Мережа вибухнула фотожабами на знищення заборонених продуктів у Росії

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Згідно з указом Путіна про спеціальні економічні заходи відповідно до правил зі знищення сільськогосподарської продукції, забороненої до ввезення в РФ, продукція підлягала вилученню та знищенню.

Правила знищення санкційних продуктів, ввезених в РФ, уряд затвердив минулого тижня - дозволено проводити знищення будь-яким способом, передбаченим законом з урахуванням екологічних норм. Ліквідація вилучених продуктів відбувається незалежно від того, встановлено чи ні, кому вони належать або хто організував їх перевезення.

Нагадаємо, Володимир Путін розпорядився розробити закон, що дозволить знищувати заборонені санкціями продукти. Комуніст Геннадій Зюганов запропонував віддавати їх бойовикам Донбасу.

Пізніше у Путіна розповіли, що знищуватимуть санкційний сир бульдозером. У Россільгоспнагляді ж заявили, що збираються згодовувати заборонені продукти з Євросоюзу коровам і свиням.

Шукати і ліквідовувати заборонені до ввезення товари російські митники та перевіряючі будуть не тільки на кордоні, а й в магазинах та на складах.