Представники сирійської опозиції, яку підтримують західні країни, наступного тижня відвідають Москву. Вони довгий час не довіряли Росії через те, що та підтримувала президента Сирії Башара аль-Асада.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на власні джерела.

Це відбудеться на тлі відновлення дипломатичних зусиль із вирішення конфлікту.

Інформоване джерело агентства в Росії повідомило, що делегація Національної коаліції сирійських опозиційних і революційних сил під керівництвом нещодавно переобраного голови Халедом Хояєм відвідає Москву. Зустріч відбудеться 12 і 13 серпня.

Під час візиту лідери сирійської опозиції планують зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, його заступником Михайлом Богдановим, а також директором Інституту сходознавства Російської академії наук Віталієм Наумкіним.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Росіяни, за інформацією агентства, хочуть наступного тижня обговорити з сирійськими опозиціонерами проведення ще одного раунду переговорів у Москві. Вони хочуть переконати опозицію взяти у них участь.

Нагадаємо, раніше опозиція бойкотувала сирійські мирні переговори в Москві в січні і квітні через недовіру до Росії і представників Дамаска. Це призвело до того, що переговори не принесли ніякого відчутного результату.

Читайте також: РФ та США домовилися щодо використання хімзброї в Сирії

Проте зростання загрози з боку "Ісламської держави" для Сирії змусила делегацію змінити своє рішення.

Раніше державний секретар США Джон Керрі, голова зовнішньополітичного відомства Росії Сергій Лавров і міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейра не змогли домовитися стосовно Сирії під час зустрічі в катарській столиці Досі.