У першій половині 2015 Німеччина експортувала зброї майже на таку ж суму, як за весь минулий рік. Про це пише Deutsche Welle.

Як зазначається, за шість місяців 2015 цей показник склав 6,35 млрд євро, тоді як в 2014 році - 6,5 млрд євро.

За даними AFP, з 65 млн євро до 177 євро млн зросли поставки до Саудівської Аравії.

"У Саудівську Аравію не дозволено поставляти ні танки, ні гвинтівки G36, ні інші види стрілецької зброї. Переважно йдеться про компоненти для європейських партнерів, зокрема, шасі для тих, що постачаються Францією "неозброєних" вантажних автомобілів", - заявив представник міністерства економіки.

Читайте також: Європа отримала вигоду від продовольчих санкцій Росії

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

За даними відомства, різке збільшення військового експорту в поточному році пов'язано в першу чергу з поставками чотирьох літаків-заправників Великобританії, яка є членом ЄС і партнером по НАТО.

Однак німецька опозиція жорстко критикує федеральний уряд. Експерт з оборони Агнешка Бруггер з партії "зелених" звинуватила міністра економіки ФРН Зігмар Габріель, що зараз "інтереси збройового лобі ставляться куди вище за права людини і світу".

Нагадаємо, Німеччина інвестує 6 млрд євро в найближчі сім-вісім років, щоб модернізувати власні військові літаки, вертольоти та іншу військову техніку.