Європейський союз схвалив виділити 2,4 млрд євро (2,6 млрд доларів) країнам-членам ЄС на оновлення програм для вирішення проблеми нелегальної міграції.

Про це повідомляє ВВС.

Найбільші суми отримають Італія і Греція, які змушені давати собі раду з найбільшим напливом мігрантів, головним чином з районів конфліктів в Африці та на Близькому Сході.

Більш 192 тисяч мігрантів прибули в Європу морським шляхом тільки від початку 2015 року. З них не менше 2 тисяч потонули під час спроб перетнути Середземне море.

Програма фінансування, розрахована до 2020 року, передбачає будівництво нових центрів з прийому переселенців, поліпшення процедури надання притулку, вдосконалення методів інтеграції, а також прискорення репатріації тих, хто не отримає дозволу залишитися в країнах Європи.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: За останні дні в Греції берегова охорона врятувала 1,4 тисячі мігрантів

Додаткові кошти виділяються на поліпшення прикордонного контролю, систем спостереження та забезпечення безпеки.

Італія, згідно з повідомленнями, отримає на ці потреби близько 560 млн євро, Греція - приблизно 474 млн євро.

Певну допомогу отримають влада Франції та Великобританії, що зіткнулися з серйозною міграційною кризою в районі тунелю під Ла-Маншем.