Росія являє собою найбільш серйозну військову небезпеку для Сполучених Штатів, заявив начальник штабу американських сухопутних сил генерал Рей Одієрно на прес-брифінгу.

Він назвав кілька причин, серед яких невдоволення Москви тим, як склалася ситуація після "холодної війни", і відносно високий рівень проведення російських операцій в Україні, передає Радио Свобода.

Читайте також: Джон Керрі запідозрив Росію та Китай у зламі своєї пошти

При цьому одного з найбільш високопоставлених американських військових серйозно турбує перспектива того, що Москва піддасться спокусі і порушить суверенітет країн Балтії, не усвідомлюючи того, що такі акції змусять НАТО виступити на захист своїх союзників.

"Росія постійно оцінює реакцію НАТО на свої дії, – сказав генерал Одієрно. – Мене турбує можливість прорахунку з її боку. Вона може припустити, що НАТО не настільки турбує її поведінка, і вона зробить помилку, прорахується".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Рей Одієрно заявив про необхідність для Сполучених Штатів бути готовими до оперативного збільшення своєї військової присутності в регіоні у разі виникнення кризової ситуації.

В останні місяці кілька американських високопоставлених генералів назвали Росію головною загрозою безпеки США.