Шестеро терористів отримали вирок - смертну кару - за захоплення в грудні минулого року школи в пакистанському місті Першавар.

Про це пише AFP, посилаючись на заяву армії Пакистану.

"Засуджені отримали справедливий судовий розгляд з дотриманням всіх юридичних формальностей і пропонування або надання їм правової допомоги та адвокатів. Сьогодні смертні вироки були підтверджені начальником штабу армії", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Лідер "Аль Каїди" підтримав нового керівника "Талібану"

Сьомого із нападників засудили до довічного ув'язнення.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нагадаємо, 16 грудня минулого року о десятій ранку у середній школі Першавара пролунали постріли. Сім терористів з поясами смертників під одягом перелізли через задню стіну школи у військовій зоні Кантонмент.

Зайшовши всередину, терористи почали вбивати всіх підряд, переходячи від класу до класу.

Ця атака стала найстрашнішою в історії Пакистану. До раннього вечора вбили 141 людину - 132 дитини і дев'ять працівників.

Один із учнів школи розповів, що після того як його поранили, він вирішив прикинутися мертвим і засунув собі в рот краватку, щоб не кричати від болю.

"Чоловік з великими черевиками стежив за учнями і добивав поранених. Я лежав так тихо, як тільки міг, закрив очі і чекав, коли він і мене доб'є. Я тремтів від страху. Я бачив смерть так близько і ніколи не забуду ці великі черевики - мені здавалося, що в них до мене йде сама смерть ", - розповів він.