Новообраний президент Польщі Анджей Дуда розкритикував НАТО за ставлення до його країни як до буферної зони, а не до повноправного члена.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Financial Times.

Альянс, за його словами, не здійснює задекларованої політики, а також не адаптує своєї стратегії на східних кордонах після "імперіалістичних дій" з боку Росії, які вона вчиняє в Україні та Грузії.

Президент наголосив, що Польща не хоче бути буферною зоною альянсу. Країна, за його словами, бажає "бути справжнім східним флангом Альянсу".

"Сьогодні, коли ми дивимося на розміщення баз НАТО, то межею є Німеччина. НАТО ще не взяло до уваги зміни на схід від Польщі", - заявив польський президент.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Дуда переконаний, що НАТО має бути присутнім у Польщі, щоб захистити країни альянсу.

Читайте також: Новий полігон НАТО відкривають в Грузії (фото)

"Якщо Польща та інші країни Центральної Європи є справжнім флангом НАТО, то це здається природним для мене, цілком логічним висновком, що бази повинні бути розміщені у цих країнах", - зазначив він.

Питання розміщення постійних баз НАТО у Східній Європі, за його словами, буде ключовим питанням на наступному саміті альянсу у Варшаві наступного року.

Нагадаємо, Дуда вже заявляв, що НАТО має розширити свою присутність в Польщі, а також країнах Східної Європи.