Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила про те, що в організації схвалюють нову угоду Греції з кредиторами. Однак вони виступають лише за часткову реструктуризацію боргу країни.

Про це наголошується в заяві, опублікованій на сайті МВФ.

"Для стійкості в середній і довгостроковій перспективі європейські партнери Греції повинні взяти на себе конкретні зобов'язання в рамках першого перегляду програми Європейського стабілізаційного механізму, щоб забезпечити значне полегшення боргового тягаря", - підкреслила Лагард.

Відповідна угода з Грецією призведе до повернення фінансової стабільності в країні. Також почнеться зростання економіки.

Читайте також: Греки планують скоротити зарплати міністрам і скасувати депутатські пільги

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Новий пакет угод, за її словами, не тільки виправить більшу частину політичних помилок, які призвели до відхилень у реалізації попередньої програми, а й передбачає відновлення фінансової стійкості, стабільності фінансового сектора і повернення до стійкого зростання.

Нагадаємо, Єврогрупа схвалила запуск третьої програми допомоги для Греції, яка страждає від великого розміру держборгу і дефіциту бюджету Греції.

МВФ, у свою чергу, вже встиг кілька разів відмовити грецькій владі в подальшій фінансовій допомозі.