Петроградський райсуд Санкт-Петербурга визнав існування так званої фабрики інтернет-тролів, яка спеціалізується на публікації кремлівської пропаганди в коментарях.

Як пише КоммерсантЪ, суд задовольнив позов колишньої співробітниці компанії "Інтернет-розслідування" Людмили Савчук про компенсацію моральної шкоди на суму 1 рубль за порушення колишнім роботодавцем її прав.

Згідно з позовом, Савчук влаштувалася на роботу 2 січня 2015 року за оголошенням в інтернеті. В оголошенні пропонувалося займатися написанням коментарів і постів в інтернеті на задану тему. Єдиним документом, який їй запропонували підписати при влаштуванні на роботу, була підписка про нерозголошення в ЗМІ інформації про діяльність компанії.

В обов'язки співробітниці входило, зокрема, написання не менше п'яти пропагандистських коментарів на день, відповідно до техзавдання. Крім того, вона повинна була вести власний блог на задані теми, звітуючи про його рейтинг.

Зарплата за цю роботу становила 40-50 тис. руб. на місяць, проте заявниця отримала її лише за січень, а в березні була звільнена без оформлення трудових відносин.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

В ході процесу відповідачі добровільно оформили договір з Савчук і виплатили зарплату, тому позовні вимоги у цій справі стосувалися тільки компенсації морального збитку, пише видання.

Читайте також: Під Москвою затримали дилерів санкційних продуктів

Відзначимо, що компанія "Інтернет-розслідування" згадується ЗМІ як один з головних постачальників платних політичних коментаторів у блогах.