Глава КНДР Кім Чен Ин привів Корейську народну армію у повну бойову готовність.

Про це пише Корреспондент, із посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

"Передові армійські частини приведуть в готовність для "рішучих бойових дій" у разі, якщо Південна Корея не відключить пропагандистські гучномовці, встановлені на кордоні між державами", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: КНДР висунула Південній Кореї військовий ультиматум

Наказ Кім Чен Ин видав за підсумками екстреного засідання Центрального військового комітету ЦК Трудової партії Кореї 20 серпня у Пхеньяні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Засідання пройшло після того, як в четвер КНДР і Південна Корея обмінялися артилерійськими ударами. Про постраждалих з обох сторін не повідомляли.

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе скликала екстрене засідання Ради національної безпеки. Війська країни привели в стан вищої ступені бойової готовності.

Нагадаємо, минулого тижня керівництво КНДР заявило про готовність атакувати південнокорейські пропагандистські гучномовці, встановлені на кордоні між державами.

У понеділок, 17 серпня, США і Південна Корея почали спільні військові навчання. Пхеньян назвав ці маневри репетицією вторгнення.

Довідка. Після закінчення Корейської війни (1950-1953 роки) мирний договір не уклали, тому КНДР і Республіка Корея формально досі перебувають у стані війни.