Один з лідерів "Ісламської держави" Фаділь Ахмад Абдалла аль-Хіялі, відомий як Хаджи Мутаз, був убитий в результаті військового удару. США нанесли його на півночі Іраку.

Про це зазначається в заяві Білого Дому.

Хаджи Мутаза вбили у вівторок в іракському місті Мосул. Він саме їхав на своєму автомобілі. У США вважають, що його загибель ускладнить підготовку терористів до нових нападів.

Представник Ради національної безпеки США Нед Прайс наголосив, що Хіялі відповідав за постачання зброї, вибухівки, а також техніки на територію Сирії та Іраку.

В останні два роки лідер терористів відігравав важливу роль під час плануванні операцій. Однією з них був наступ бойовиків "Ісламської держави" в червні минулого року в Мосулі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Мутаз був головним помічником лідера ІДІЛ Абу Бакра Багдаді, який отримав серйозне поранення в під час іншого авіаудару коаліції в березні цього року.

Читайте також: Америка попросила Австралію застосувати авіацію проти ісламістів

Смерть Хіялі, за словами Прайса, істотно позначиться на діях "Ісламської держави". Він займався фінансовими справами терористичної організації, ЗМІ, проведенням операцій і логістикою.

У ході авіаудару по Мосулу, згідно з наявними даними, загинув ще один керівник терористичної організації. Він відомий як Абу Абдалла. Лідер бойовиків керував контактами угруповання зі ЗМІ.

Нагадаємо, в понеділок коаліція на чолі з США завдала 20 ударів з повітря по позиціях бойовиків "Ісламської держави" у Сирії та Іраку.