Президент Венесуели Ніколас Мадуро ввів на кордоні з Колумбією режим надзвичайного стану. Це рішення він прийняв через конфлікти прикордонників із колумбійськими контрабандистами.

19 серпня троє військових та один та один мешканець отримали поранення внаслідок стрілянини із контрабандою. Колумбійці купують у Венесуелі бензин та продовольчі товари, які потім перепродають у своїй країні, повідомляє агентство AFP.

"Указ наділяє цивільні влади і військових широкими повноваженнями, необхідними для відновлення миру. Дана міра необхідна, щоб відновити в країні мир, спокій і правопорядок", - заявив Мадуро.

Читайте також: КНДР та Південна Корея проведуть переговори по врегулювання конфлікту

Відтак, режим надзвичайного стану буде діяти у протягом 60 днів у п'яти муніципалітетах венесуельського штату Тачіра. Також у середу уряд наказав перекрити кордон із Колумбією на 72 години. Згодом Мадуро збільшив термін заборони перетину кордону, через напруженість обставин.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще