У Росії передивилися список книжок, які будуть закупляти для столичних бібліотек. Директор Департаменту культури Олександр Кибовський вже виявив книжки, яких необхідно позбавитись.

На думку спеціаліста, таким книжкам, як "50 відтінків сірого" та "Голий сніданок" Вільяма Берроуза не місце у московських бібліотеках. Також до сумнівних книжок Кибовський відніс "Як рідше мити посуд, частіше займатися сексом і менше сваритися" та інші подібні посібники.

"Це навіть не питання цензури, а розуміння ситуації. Ми працюємо для того, щоб виробити у читачів нормальний смак. Краще хай до вас прийде одна людина, що читає Достоєвського, ніж десять чоловік, які вибирають сумнівного роду літературу", - підкреслив Кибовський.

Читайте також: Кримчанам заборонили відзначати День Незалежності України

Кибовський зазначив, що достатньою підставою для виключення книги з бібліотек, є наявність в них ненормативної лексики, а також тематика, яка зачіпає "питання наркоманії, заклики до суїцидів".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще