Сполучені Штати наполягають на проведенні президентських виборів 2015 року у Булорусі згідно стандартів Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини

Про це ідеться у офіційній заяві представника Держдепартаменту Джона Кірбі.

"Дотримання Мінськом міжнародних демократичних стандартів сприятиме поліпшенню двосторонніх відносин. Ці кроки зміцнять білоруський суверенітет, однозначно і твердо підтримуваний Сполученими Штатами", - наголосив він.

Читайте також: Лукашенко помилував політв'язнів

За його словами, США вітають звільнення політв'язнів Миколи Статкевича, Ігоря Оліневіча, Миколи Діда, Євгенія Васьковича, Артема Прокопенко та Юрія Рубцова.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

"Це є позитивною подією для білоруського народу і важливим кроком до нормалізації відносин зі Сполученими Штатами. Ми повторюємо наш заклик до уряду Білорусії відновити політичні права цих шести та інших колишніх політв'язнів", - повідомив представник Держдепартаменту Америки.

Рішення про помилування ув'язнених президент Білорусії Олександр Лукашенко прийняв, "виходячи з принципу гуманізму".

Нагадаємо, всі шестеро помилуваних входили в список політичних ув'язнених, визначений правозахисним центром "Весна"

У п'ятницю, 21 серпня, в СІЗО-1 російського міста Нальчик після тримісячного голодування помер перший політичний в'язень 40-річний Сергій Казієв. Казієв був засуджений до 14,5 років позбавлення волі в грудні 2014 року по так званій "Справі 58-ми". Ще один обвинувачений у цій справі, Мурат Карданов, помер від туберкульозу, не доживши до суду, в 2010 році. В даний час справа перебуває на стадії апеляції у Верховному суді РФ.