Заборонену статтю "Вікіпедії" під назвою "Чарас" виключили з реєстру Роскомнагляду. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Рішення Черноярского суду Астраханської області стосовно інтернет-енциклопедії "Вікіпедія" виконано. Інформація, визнана судом забороненою, відредагована. Стаття про наркотичну речовину "чарас", що розміщена в даний момент у "Вікіпедії", згідно з експертним висновком ФСКН Росії, не порушує вимог законодавства", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці у Москві у деяких користувачів провайдер відключив доступ до інтернет-енциклопедії, користувачі з інших регіонів Росії також не мали доступу до сайту.

Раніше адміністрація російськомовної Вікіпедії перенесла статтю "Чарас" на нову URL-адресу та скоригувала її назву, перейменувавши її в "Чарас (наркотична речовина)".

Читайте також: Міністр Квіт закликав розвивати українську Вікіпедію

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Виконавчий директор "Вікімедії.ру" Станіслав Козловський сказав, що адміністрація не видалятиме матеріал, оскільки всю інформацію взяли з сайту ООН.

Роскомнадзор заявив, що прагне залагодити конфлікт без блокування ресурсу і поскаржився на відсутність розуміння з боку адміністрації сайту.