Мешканців півмільйона будинків евакуюють в американському штаті Вашингтон. Причиною цього стали масштабні лісові пожежі.

Про це повідомляє АР.

Вогонь загрожує восьми населеним пунктам. Пожежа вирує вже протягом кількох тижнів. Цьому сприяє незвична для цих широт спека, а також сильний вітер. Вже вигоріли понад 100 тис. га лісу. Пожежні літаки та гелікоптери неможливо використовувати через густу димову завісу. Тому гасять вогонь із землі за допомогою бульдозерів і пожежних машин.

Наразі вдалося зупинити поширення пожежі на 10% території. На допомогу місцевим пожежникам прибули кількасот американських військових, а також колеги з Канади, Австралії та Нової Зеландії.

"Єдиний спосіб подолати цей вогонь - діяти поступово, крок за кроком", - зазначив командир загону Тод Печота.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Він додав, що тут залишається ще чимало роботи.

Читайте також: Два найбільших японських заводи охопило полум'ям (фото)

Пожежники, за словами керівника операції Тода Мальйоки, намагаються координувати дії за допомогою місцевих шефів поліції та пожежників.

"Чимало цих людей вже евакуювалися з родинами. Тож зараз ми намагаємося з'ясувати, скільки відкрито притулків. Наше завдання - знайти їх всі, порахувати людей, надати продукти та найнеобхідніші речі", - наголосив він.

Нагадаємо, лісові пожежі вирують одразу в кількох штатах США. У Каліфорнії вогонь поширився на сотні гектарів навколо озера Кастаік.