Уряд Угорщини може задіяти збройні сили для стримування біженців на сербському кордоні. Таке рішення можуть ухвалити через рекордний потік нелегалів до країни.

За один день угорці зафіксували рекордний наплив емігрантів до країни. Поліцейські, які працюють на кордоні із Сербією, не можуть самотужки впоратися з великою кількістю переселенців. Наразі у парламенті обговорюють питання щодо залучення армії для створення більш жорсткого кордону.

"Уряд Угорщини та Рада національної безпеки обговорили питання, як можна використати армію, аби допомогти захистити кордон Угорщини та ЄС. В будь-якому разі рішення ухвалять не раніше, ніж наступного тижня", - розповів речник угорського уряду Золтан Ковач.

Нещодавно очільник угорської поліції Кароль Папп повідомив, що із 5 вересня до сербського кордону направлять ще дві тисячі поліцейських. Зараз там вже працюють близько тисячі правоохоронців.

Читайте також: Арабські держави сформують спільну армію

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначимо, що проблему мігрантів не вдалось вирішити навіть будівництвом паркану на спільному кордоні між Сербією та Угорщиною. 24 серпня до країни потрапили 2093 біженці, 25 серпня кількість біженців склала 2533.

Метою переселенців є потрапляння до шенгенської зони ЄС. Вони останнім часом також штурмують кордони Македонії.