3 березня на похорон до Бориса Нємцова на територію Росії не пропустили екс-міністра закордонних справ, депутата Європараменту Сандру Калніете та спікера сенату Польщі Богдана Борусевича.

Сандра Калніете повідомила про цей інцидент на своїй сторінці у Фейсбуці:

"3 березня я прибула до Москви, щоб провести в останню путь Бориса Нємцова, як предстваник влади Латвії. Працівники аеропорту Шеремєтьєво затримали мій дипломатичний паспорт і я вимушена була чекати 3 години. Повідомили, що мені заборонений в'їзд до Російської Федерації "відповідно статті 27.1 закону про процедуру виїзду та в'їзду в Російську Федерацію з метою забезпечення оборони та безпеки держави та громадського порядку. Тепер я сподіваюся знайти собі місце в готелі "Повітряний експрес" в транзитній зоні аеропорту. Дипломатичний паспорт мені не повернули досі", - написала Калніете.

Латвійська влада глибоко обурена рішенням Росії.

"Така дія РФ дуже нас дивує, бо це суперечить елементарним гуманістичним принципам. Подібні дії російської сторони руйнують взаємну довіру і спричинюють негативний вплив на наші двосторонні відносини", - повідомили у відомстві МЗС Латвії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Польському спікеру сенату Богдану Борусевичу на передодні від'їзду до Москви повідомили, що йому відмовлено в отриманні російської візи. Він мав представляти свою країну на поховальній церемонії Нємцова.

"Борусевич — ікона демократії Польщі та боротьби за свободу. Спікер сенату ідеальна кандидатура, щоб бути представником нашої країни для проведення в останню путь опозиціонера російської влади", - прокоментував Броніслав Коморовський, Президент Польщі.