Володимир Путін відмовився співпрацювати із Естонією у правовій сфері. Таке рішення президент РФ прийняв через зростаючу напругу між двома державами.

Цей договір направлений на правові відносини у сімейних, громадянських та кримінальних справах між Росією та Естонією. Він також регулював використання національних мов держав, що спрощувало роботу для обох країн.

Відмова співпрацювати має політичну причину. Нещодавно російські правоохоронці засудили громадянина Естонії Естона Кохвера до 15 років ув'язнення суворого режиму через нібито шпигунство та контрабанду зброї. Після цього інциденту естонський уряд вирішив побудувати огорожу на кордоні із Росією.

Читайте також: Болгарія поміняла Росію на Польщу для техобслуговування МіГ-29

Європейський союз вимагає від російського уряду звільнити естонця. Глава зовнішньополітичної служби ЄС Федеріка Могеріні запевняє, що поліцейського викрали з території Естонії, незаконно утримували під вартою та позбавили права на чесне правосуддя.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще