У Жовтневому суді Краснодара почався розгляд справи активістки "Лівого фронту" Дар'ї Полюдова, яка є одним з організаторів маршу за федералізацію Кубані, який не був узгоджений з місцевою владою. Про це пише "Медуза"

Полюдова звинувачується в публічних закликах до екстремістської діяльності, скоєних, в тому числі, з використанням інтернету, а також у публічних закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. Полюдова загрожує до 5 років в'язниці.

Читайте також: США почали кампанію за звільнення Савченко та жінок-політв'язнів

Марш за федералізацію Кубані планувалося провести в Краснодарі 17 серпня 2014. Полюдова направила в адміністрацію міста відповідне повідомлення, проте отримала відмову. За кілька днів до маршу Полюдова помістили під адміністративний арешт за дрібне хуліганство, а після перевели в СІЗО як підозрювану у справі про пропаганду екстремізму і сепаратизму.

Полюдова провела в СІЗО півроку - максимально можливий термін за злочинами середньої тяжкості. У лютому 2015 суд змінив їй запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

Наприкінці березня 2015 Полюдова подала скаргу до Європейського суду з прав людини, рішення по якій поки не винесено. Правозахисна організація "Меморіал" визнала Полюдова політв'язнем.