Сьогодні у японському селищі Тайдзі розпочалося перше у цьому сезоні полювання на дельфінів. Зранку 20 рибаків вже вийшли на бійню, що одразу викликало прихильників захисту тварин на протест.

Щороку в Японії проходить сезон полювання на дельфінів з вересня по квітень. Риб заганяють у спеціальну бухту селища Тайдзі, де з дельфінів відбирають лише найкращих. Тих особин, які не підходять, відганяють від берега ножами та списами. Багато тварин не помирають одразу. Вода в океані червоніє від крові, а на березі стоїть сильний шум через крики дельфінів, що мучаться.

Після полювання дельфінів доставляють до зоопарків та акваріумів. Однак у травні цього року у Токіо прийняли закон, який забороняє купувати тварин, яких відловили таким жахливим чином.

Така церемонія постійно викликає обурення в організаціях по захисту тварин. У Японії запевняють, що це дійство є частиною національних традицій та проходить згідно із законодавством країни.

Читайте також: 13 млн дітей не навчаються через війну - ЮНІСЕФ

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Селище Тайдзі здобуло всесвітню популярність після виходу документального фільму "Бухта", режисером якого став фотограф National Geographic Луї Псіхойос. Він показує усю реалістичність полювання на дельфінів у Японії. Ця стрічка здобула Оскара у 2010 році як найкращий документальний фільм.