Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін розповів про присутність у його країні юрисдикції здійснювати правосуддя над українцями, які причетні до подій на Донбасі. Про це він повідомив сьогодні на засіданні з питань "протидії порушенням прав цивільного населення південного сходу України" у Москві.

Бастрикін розповів, що правова система Росії може судити громадян України, адже це, на його думку, відповідає міжнародним нормам гуманітарного права та конституції Росії. Тому правоохоронці РФ можуть здійснювати свою універсальну юрисдикцію при розслідуванні подібної категорії справ.

"Кримінальне переслідування відносно осіб з числа вищого політичного та військового керівництва України з боку СКР є законним і обгрунтованим як з погляду російського законодавства, так і з точки зору норм міжнародного права", - заявив Бастрикін.

Нещодавній вирок українському режисеру Олегу Сєнцову голова Слідчого комітету не прокоментував. Також він не згадував і іншу ув'язнену - Надію Савченко.

Читайте також: Російська ЖД боїться приєднувати залізницю Криму через санкції

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Наразі у Росії завели справи проти 30 українців за "військові злочини". Серед них глава МВС Аваков, колишній міністр оборони Гелетей, начальник генштабу збройних сил України Муженко, голова СБУ Наливайченко, командири батальйонів "Айдар", "Донбас" і "Дніпро".