Сьогодні у Люксембурзі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу.

Головною темою обговорення стане проблема нелегальних мігрантів, передає Радіо Свобода.

Паралельно відбудеться надзвичайний саміт за участю прем'єр-міністрів країн Вишеградської групи.

Відзначимо, що на залізничному вокзалі в столиці Угорщини Будапешті другий день триває протистояння між поліцією і щонайменше двома сотнями мігрантів.

Читайте також: Пряме залізничне сполучення між Прагою і Будапештом перерване

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Третього вересня угорська влада дозволила біженцям, які прагнуть дістатися кордону з Австрією, сісти на поїзд у Будапешті, але потім намагалася примусити їх повернутися у табір для біженців.

Понад 350 тисяч людей щороку втікають з охоплених війною країн Близького Сходу й Африки і перетинають Середземне море на човнах.

Франція і Німеччина заявляють, що ЄС має вимагати від країн-членів приймати якусь мінімальну кількість мігрантів, водночас Вишеградська група, зокрема Чехія, Угорщина, Польща і Словаччина, виступає проти ідеї міграційних квот.