У Токіо запропонували Російській федерації використовувати в розрахунках ієну з метою мінімізації ризиків.

Про це пише Lenta.ru.

"Ми пропонуємо нашим російським партнерам вивчити можливість використання японської ієни в якості додаткової валюти", - сказав старший керуючий директор Японського банку міжнародного співробітництва Тадасі Маеда.

Читайте також: Проти Китаю готуються запровадити санкції вже наступного тижня

За повідомленнями російської сторони, у Москві розглядають пропозицію.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Ми вже опрацьовуємо зі своїми партнерами інструменти, які дозволять убезпечити інвестиції від впливу третіх сторін", - розповів перший заступник голови Зовнішекономбанку Андрій Сапелін.

Тадасі Маеда також додав, що японський бізнес, що працює на території США, став "заручником" американських санкцій проти Росії.

Згідно інформації, багато японських банків мають бізнес в США. Якщо ці банки будуть працювати з Росією, це може стати приводом для Вашингтона, щоб заблокувати їхню роботу.