Група російських науковців-полярників, фактично, опинилася в пастці на своїй метеорологічній станції на острові біля північного узбережжя країни через те, що поруч з ними оселилася група голодних білих ведмедів - передає "Голос Америки".

Всесвітній фонд захисту дикої природи повідомив, що метеорологи кілька днів не могли робити замірювання температури води біля острова Вайгач в Ненецькому автономному окрузі, оскільки ведмеді, по суті, взяли метеостанцію в облогу.

За даними фонду, тварини оселилися поруч зі станцією, де вони намагалися поділити здобич та поводилися агресивно.

Читайте також: У Москві знайшли вкрадений чайний сервіз Фаберже

Територія метеостанції не обгороджена, і її співробітники не озброєні. Вони спробували відлякати тварин сигнальними ракетами, але безуспішно.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Влада повідомила, що тепер на острів прибуло судно, на борту якого є вертоліт, і з його допомогою ведмедів постараються прогнати.

Нагадаємо, що днями у японському селищі Тайдзі розпочалося перше у цьому сезоні полювання на дельфінів. Зранку 20 рибаків вже вийшли на бійню, що одразу викликало прихильників захисту тварин на протест.