Європейські комерційні банки зіткнулися із ризиком втратити близько 60 млрд. євро через нові закони. Економічні регулятори змусять фінустанови мати капітал для покривання збитків не лише поточних, а й тих, що очікуються.

Видання PaySpaceMagazine розповідає про нові стандарти звітності для банків. Вони містять вказівки щодо класифікації та оцінки активів, включаючи збитки від знецінення, вимоги до класифікації та оцінці безнадійної заборгованості.

Відтепер фінустанови мають думати і про теперішні, і про майбутні збитки. Такий закон вступає у силу із 2019 року. За прогнозами експертів, банки втратять 61,5 млрд. євро.

Такі рішення направлені на запобігання знецінення активів, які відбувалися у 2008 під час світової кризи.

Читайте також: Українські ТЕЦ не цікаві інвесторам через великі борги

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Аналітики прогнозують, що найбільші втрати понесуть іспанський Caixa, італійський UBI і британський Standard Chartered. Менш за все нововведення торкнуться таких банків, як Credit Suisse, UBS, Virgin Money и Nordea.