Японські політики незадоволені заявою заступника міністра закордонних справ РФ Ігоря Моргулова щодо Курильських островів. Він повідомив, що Росія не вестиме переговори з Японією з цього питання.

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда сьогодні повідомив, що такі заяви є недоречними. На думку чиновника, позиція РФ є "помилковою", адже вона суперечить домовленостям між двома державами, повідомляє видання DW.

"Я хотів би закликати Росію діяти в конструктивному руслі з метою прогресу в російсько-японських відносинах", - заявив Фуміо Кісіда.

Ігор Моргулов нещодавно заявив, що російська сторона твердо стоїть на своїх принципах і не хоче повертатися до суперечок стосовно сумнівної території.

Читайте також: У США пояснили небажання Обами зустрічатися з Путіним

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Наприкінці серпня Дмитро Медведєв злітав на Курильські острови. Цей візит обурив прем'єра Японії Сіндзо Абе, адже, за його словами, це прояв неповаги до всього японського народу.

Курильські острови перейшли під контроль Радянському союзу після Другої світової війни і наразі оскаржуються Японією. Східна країна і досі включає їх до складу префектури Хоккайдо.