Ректор Інституту сучасного мистецтва Ірина Сухолет піде у відставку. Причиною стало отруєння студентів горілкою під час "посвячення" в першокурсники.

Про це йдеться в повідомленні Сухолет, опублікованому на сайті ІСМ 4 вересня.

Сухолет розповіла, що пропрацювала у вузі 24 року, будуючи його "з нуля". "І ось вчора мої улюблені студенти з 1 по 4 курс акторського факультету, у яких, як з'ясувалося, є традиція пити з тазика горілку в склянці на честь посвяти новобранців в студенти-актори ІСМ, напилися в Филевской парку до такого стану, що 6 першокурсників опинилися в лікарні", - написала ректор.

Читайте також: 73 студента Вінниччини госпіталізовані з кишковою інфекцією

Раніше в поліції повідомили, що після занять студенти старших курсів влаштували першокурсникам неформальне посвячення у студенти. Молоді люди купили 25 пляшок горілки та злили її в таз. У парку біля ДК Горбунова першокурсники виголошували "якусь клятву" і взялися по черзі пити горілку з тазика. Кілька людей потрапили до лікарні з діагнозом "алкогольна інтоксикація". Троє з них опинилися в реанімації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

У МВС також повідомили, що поліція вилучить для експертизи проби алкоголю в гіпермаркеті, де була куплена горілка, і передадуть їх на експертизу. Після цього буде вирішено, чи порушувати кримінальну справу.