Проблема біженців заторкує не лише ЄС, а увесь континент, і зростає до світових масштабів.

До боротьби із кризою біженців мають вступити навіть держави, які лише хочуть стати членами Євросоюзу, таку заяву зробила верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні на прес-конференції в Люксембурзі після неформальної наради головних дипломатів ЄС щодо боротьби із міграційною кризою, повідомляє ТСН.

"Разом з державами-кандидатами (на вступ до ЄС) ми погодилися, що всі ми перебуваємо в одному човні. Для нас це заклик про необхідність зміцнювати співпрацю, не вказуючи одне на одного на той рахунок, хто є державою-членом, країною-кандидатом або інститутом ЄС - всі ми протистоїмо подіям, які прийняли драматичний поворот", - наголосила Могеріні.

Могеріні запропонувала випрацювати "єдине європейське рішення", бо лише так можна зберегти віру в такі європейські цінності, як права людини і солідарність. Однак вона не хотіла б говорити про "термінові заходи", адже, за її словами, ця ситуація триватиме й надалі.

Читайте також: Австрійський уряд прогнозує прибуття ще 10 тисяч мігрантів

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також Могеріні повідомила, що міністри домовилися зміцнити співпрацю із країнами-кандидатами стосовно боротьби із міграційною кризою.