Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден заочно нагороджений норвезькою премією імені письменника і гуманіста Б'єрнстьєрна Б'єрнсона.

Сам Сноуден не був присутній на церемонії вручення премії, оскільки міністерство юстиції та громадської безпеки Норвегії відмовилося надати йому гарантії захисту від екстрадиції в США, якщо він буде знаходитися на території країни.

Глава академії Б'єрнсона заявив при цьому, що не прийнявши колишнього співробітника американських спецслужб, Норвегія продемонструвала свою залежність від США.

Премія Б'єрнсона присуджується з 2004 року за популяризацію нових літературних і філософських течій, а також захист "свободи слова в дусі Б'єрнстьєрна Б'єрнсона".

Читайте також: Марков вийшов з італійської в'язниці

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Нагадаємо, Росія отримала доступ до більш ніж мільйону секретних документів з бази Сноудена. Джерела повідомляють, що Китай також отримав доступ до даних, які містять інформацію про секретні методи розвідки та інформацію, яка могла б дозволити викрити британських і американських шпигунів.