Володимир Путін підтримав президента Таджикистану Емомалі Рагмона і назвав події, що сталися в цій країні, спробою дестабілізації.

Про це Путін сказав у телефонній розмові з Рагмоном 5 вересня, повідомив речник російського президента.

"Російський лідер кваліфікував події в республіці як спробу дестабілізації внутрішньої ситуації. Путін і Рагмон домовилися провести окрему зустріч у Душанбе під час саміту Організації договору про колективну безпеку 15 вересня", – ідеться в повідомленні.

За уточненими даними, як повідомили у Таджикистані, внаслідок двох нападів 4 вересня загинули 17 людей – вісім працівників міліції і дев'ять нападників. Ще шістьох нападників затримали, повідомили на сайті Міністерства внутрішніх справ країни.

Читайте також: Спецоперація у Таджикистані: 13 бойовиків вбито, ватажка шукають

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За цим повідомленням, напади на районне відділення міліції в місті Вагдат, а потім на силовиків біля міжнародного аеропорту столиці Душанбе вчинила "терористична група", яку очолював заступник міністра оборони Таджикистану Абдугалім Назарзода. Він зумів утекти, нині триває його розшук, повідомила міліція.