Іранський режисер Мохсен Махмальбаф, який отримав на Венеціанському кінофестивалі приз імені Робера Брессона присвятив нагороду своєму українському колезі Олегу Сенцово, незаконно засудженому владою РФ до 20 років суворого режиму.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

"Тільки бажання свободи для жителів своєї країни призвело Олега Сенцова до жорстокого тюремного ув'язнення на 20 років", - заявив Махмальбаф.

Читайте також: Адвокати Сенцова подали позов проти російських телеканалів

За словами режисера, він дізнався про сумну долю Сенцова під час свого перебування на Сахаліні в серпні цього року.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"За останні роки ми чули безліч заяв від російських лідерів, що Росія знайшла свій незалежний голос і готова відігравати важливу роль на світовій арені. Ці твердження, звичайно, можна тільки підтримати. Але також важливо пам'ятати, що національне відродження неможливе на основі брехні та пропаганди", - підкреслив він.

В Ірані фільми Махмальбафа неодноразово перебували під забороною. У 2006 році він отримав премію імені Сергія Параджанова за видатний художній внесок у світовий кінематограф.

Нагадаємо, Північно-Кавказький суд 25 серпня засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Активісту Олександру Кольченко російський суд дав 10 років в'язниці. Їх засудили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів у Криму і незаконному зберіганні зброї і вибухівки.

Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політично мотивованою.