Путін вважає, що бойові операції російських військових проти ісламістів у Сирії допоможуть добитись зняття західних санкцій з Росії та сприятимуть досягненню цілей Росії щодо України. Про це говорить американський безпековий експерт Марк Ґалеотті, професор Університету Нью-Йорка. Пише Голос Америки.

Коментуючи повідомлення про присутність російських військових у Сирії, Ґалеотті відзначив, що Путін прагне "перезавантаження" відносин із Заходом на власних умовах.

"Москва вже тривалий час сподівається, що співпраця із Заходом у боротьбі проти ІДІЛ та тероризму може стати важелем впливу на Захід і підштовхнути його до зняття санкцій, накладених на Москву через дії Росії в Україні. Призначення у березні заступником міністра закордонних справ із контртерористичної співпраці, колишнього заступника директора ФСБ Сиромолотова чітко вказала на такі розрахунки Москви, але досі не принесла їй результатів".

Читайте також: Росія підтвердила постачання зброї до Сирії

Відправка військових до Сирії - вважає експерт - є наступним логічним кроком для Путіна.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"Путін братиме участь у Генеральній Асамблеї ООН у вересні, що є значною подією з огляду на те, що востаннє він брав у ній участь у 2005 році. З оглдяу на те, що перспективи прийнятної для Росії угоди щодо Донбасу постійно зменшуються, а стан економіки Росії чим далі погіршується, схоже, що Путін шукає шлях "перезавантажити" відносини із Заходом і вбачає його у якійсь цивілізаційній коаліції проти джихадистів", - пише експерт.

При цьому Ґалеотті висловлив переконанання, що розрахунки Путіна не справдяться.

"Те, що у Кремлі дійшли до такого плану вказує на дві речі. По-перше, попри всі бравурні заяви з Москви, вона дуже хоче зняття санкцій, накладених через кризу в Україні. По-друге, Москва не розуміє Заходу і вважає, що там все готові продати, якщо запропонувати гідну ціну, чи то йдеться про суверенітет України, чи цілісність світового порядку, чи правосуддя по відношенню до загиблих на літаку MH17", - пише Ґалеотті.