Кореспондент одеського видання сьомого вересня провів добу на акції протесту, яка проходить на центральній площі молдавської столиці Кишиневі.

Про це повідомляє "Таймер".

На центральній площі міста з самого ранку перебуває близько тисячі людей. Мітингувальники побудували сцену, на якій виступають активісти.

На площі встановили близько сотні наметів. Їх, за традицією, прикрашають назвами населених пунктів, звідки приїхали мітингувальники.

Гасла молдавського протесту прості. Люди виступають за відставку уряду, боротьбу з засиллям олігархії, демонтаж корупційних схем. Над сценою висить головне гасло протесту - Demnitate si Adevar. Перекладається як "Гідність і правда". Це також назва політичної платформи, що стоїть на чолі протесту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

На площі Великих національних зборів явно домінують європейська символіка і риторика. Проте тут присутні і прихильники зближення з Росією. Вуличні торговці враховують і їхні потреби та продають георгїївські стрічки і в кольорах російського прапора.

Читайте також: Протест у Молдові перестає бути мирним: зіткнення протестувальників і поліції

До вечора людей стає більше. Їх набирається близько 10 тисяч. Це немало для Кишинева з населенням в 700 тисяч.

Поліція присутня, але розганяти мітингувальників не збирається.

Присутні не мають наміру йти з площі до перемоги, а саме до відставки уряду. Але поки "майдан" взяв щось начебто паузи до вихідних. Тоді очікується наступний виток розвитку подій.