Тепер посилену перевірку проходитимуть особи, які приїдуть в Латвію з Донбасу, Криму або Кавказу.

Про це передає УНН.

Відповідні поправки внесли сьогодні в "Правила про країни, громадяни яких піддаються додатковим перевіркам при видачі віз або дозволів на проживання" на засіданні уряду республіки Латвія.

Відзначається, що в оновлений список були включені Південний Судан, Грузія, Абхазія, Південна Осетія, Кабардино-Балкарія, Карачаєво-Черкесія, Північна Осетія, анексований Крим, Республіка Малі, Луганська та Донецька області України.

Причини, з яких перераховані вище регіони і країни потрапили до списку, не уточнюються.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також зі старого списку країн виключили Об'єднані Арабські Емірати, тому що "в країні в останні роки не було випадків атак з боку ісламських терористів", а також Шрі-Ланка. Відзначається, що в державі "рівень загрози терористичних угруповань став набагато нижче".

Читайте також: Естонія не буде відгороджуватися стіною від Росії - МЗС

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич 7 вересня заявив, що угода про вільне пересування в межах Шенгенської зони знаходиться під загрозою через кризу з біженцями з країн Африки та Близького Сходу в Європі. Тому країни-члени Євросоюзу можуть повернутися до відновлення роботи контрольно-пропускних пунктів.