Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова підтвердила, що російські солдати дійсно присутні у Сирії. За її словами, країна ніколи не робила з цього таємницю.

Захарова повідомила про присутність і країні Близького Сходу військової техніки і спеціалістів із РФ. Вони, нібито, надають консультативну допомогу.

"Росія ніколи не робила секрету з військово-технічної співпраці з Сирією. Російські військові фахівці допомагають сирійцям освоювати російську техніку. Антиросійська істерія у зв'язку з цим незрозуміла", - запевнила Марія Захарова.

Нещодавно видання New York Times опублікувало матеріал, в якому повідомили, що РФ направила у Сирію велику кількість солдатів та диспетчерський центр ВПС. За інформацією газети, Росія створює військову базу для нанесення ударів по противникам влади Асада.

Читайте також: Російські військові літаки сідають у Сирії - США

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Держсекретар США Джон Керрі вже заявляв, що присутність Росії у Сирії призведе до ескалації конфлікту. Минулого тижня у соціальних мережах вже з'являлись фотодокази з солдатами РФ у Сирії.