Конференція докторів-гомеопатів в Німеччині перетворилася на хаос після того, як десятки лікарів випадково взяли наркотик і почали відчувати галюцинації.

Про це повідомляє The Deutsche Welle.

Майже 30 гомеопатів, серед яких були чоловіки і жінки у віці від 24 до 56 років, ходили по території готелю зі скляним поглядом, кричали і билися в судомах. На допомогу постраждалим докторам було направлено 150 медичних працівників та поліцейські.

У поліції сумніваються, що лікарі прийняли наркотик навмисне. Не виключено, що хтось вирішив пожартувати над гомеопатами.

Аналіз сечі і крові постраждалих визначив, що всі вони прийняли один і той же галюциногенний наркотик 2C-E, ефект від якого близький LSD. Допит лікарів запланований на понеділок.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Асоціація медичних фахівців Німеччини, об'єднуюча гомеопатів і натуропатів, демонстративно відсторонилася від події, розкритикувавши своїх колег.

Читайте також: У мексиканському аеропорту поліція вилучила тонну кокаїну

"Нажаль, ця конференція завдала величезної шкоди репутації альтернативної медицини. Такі вчинки не співвідносяться з духом природної терапії і нашими цінностями", - прокоментували інцидент в Асоціації.

Про ефективність гомеопатичного лікування досі ведуться запеклі суперечки. Його прихильники надають докази на основі свого особистого досвіду. Науково доведених переваг такого лікування на сьогоднішній день немає. Однак це не перешкоджає зростанню популярності гомеопатії в усьому світі.