Напередодні президентських виборів до Білорусі завітали депутати Парламентської асамблеї Ради Європи. Під час візиту вони обговорили питання чесності проведення виборів, поспілкувалися з опозицією та оцінили прогрес у правовій сфері країни.

За інформацією від депутатів ПАРЄ, цього року спостерігачі не приділяють багато уваги серйозним проблемам, адже передвиборна кампанія проходить доволі прозоро. Це вперше з 2001 року білоруси запросили на вибори міжнародних спостерігачів. Про це із посиланням на Європейський парламент пише DW.

Однак деякі опозиціонери не вважають, що вибори пройдуть чесно. Лідер Об'єднаної громадянської партії Анатолій Лебедько, який не зміг пробитися у президентські перегони, заявив про серйозні проблеми у законодавстві.

"У Білорусі проходять не вибори за міжнародними стандартами, а політична кампанія по переобранню Лукашенко. На цьому тлі, навіть побудовані владою декорації для виборчого спектаклю, виглядають непереконливо", - розповів Лебедько.

Представники білоруської опозиції закликають світових політиків створити спільну коаліцію для можливості проведення відносно чесних виборів у майбутньому.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Читайте також: Білоруського опозиційного політика затримали на кордоні

Також міжнародні спостерігачі визнали, що деякий прогрес у правовій системі країни є, але все одно жодний громадянин не застрахований від арешту на політичному ґрунті.