Члени грузинської неурядової організації "Вільна зона", які є прихильниками екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, вилучили в тбіліській російській школі "Інтелект" підручники з географії для 7-го класу і знищили їх.

Підручники знищувалися під наглядом співробітників патрульної поліції. За інформацією поліцейських, підручники були порвані, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомили в організації, раніше в соціальних мережах поширилася інформація з відповідними фотоматеріалами про підручник географії 7-го класу для російських шкіл. У підручнику Абхазія і Південна Осетія були згадані як незалежні держави, а Крим - у складі Росії.

Читайте також: У Грузії чоловік намагався пограбувати банк з іграшковою зброєю

Члени НВО відвідали школу, зустрілися з директором Орестом Песчаненком, який підтвердив наявність зазначених підручників. Також він повідомив, що книги придбані за його ініціативою. У підсумку активісти "Вільної зони" знищили всі екземпляри навчального посібника.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Свої дії вони пояснили неприйняттям "окупації" і протидією російській пропаганді.

Як повідомлялося раніше, львівські активісти вийшли на мітинг проти харківського видавництва "Фоліо", яке рік тому надрукувало відверто українофобську книгу "Вчитель. Роман перемен" Платона Беседіна. Книга виправдовує російську агресію в Криму, а автор роздає інтерв'ю про "бандерівців" та "велику руську імперію".